1-op-1 coaching: Creëer versnelling door vertraging

Je wil vooruit: In je werk, in relatie tot anderen of op andere vlakken in je leven.
Je voelt je voor veel verantwoordelijk. En je houdt ervan om lekker bezig te zijn.

Alleen…ergens knaagt er iets.

Als certified ICF ACC coach haal ik je met 1-op-1 coaching even uit de hectiek van alle dag. In een veilige omgeving staan we stil en gaan we aan de slag met wat jij meer of anders wil. Je krijgt inzicht in wat écht belangrijk is voor jou. Samen werken we aan bewustwording, o.a. waardoor doe je wat je doet óf… doe je niet wat je eigenlijk wil doen en gaan we actiegericht te werk.

Hoe kan ik je ondersteunen?

Mijn manier van coaching is iets anders dan advies, counseling of therapie. Ik ga niks voor je ‘oplossen’ of je vertellen wat jij ‘moet’ doen. Mijn vertrekpunt is dat, als het over jouw leven gaat, er maar één expert is. Dat ben jij! Alleen soms lukt het gewoon even niet alleen of zie je het simpelweg even niet. Op een respectvolle, directe manier verken ik met jou je vraagstukken en komen we samen tot inzichten, antwoorden en, nog belangrijker, resultaat!

Coachees werken graag met mij samen door mijn combinatie van daadkracht, rust, creativiteit en authenticiteit. Alles mag er zijn om samen tot een buitengewoon resultaat voor jou te komen.

Veel voorkomende 1-op-1 coachingsonderwerpen

  • Steeds meer stress en verantwoordelijkheid ervaren
  • Vastlopen in je werk of leven, iets anders willen, maar je niet weten wat
  • Succesvol van buiten bent, maar leeg of onzeker van binnen
  • Veel van jezelf moet in plaats van doet wat je wil
  • Je ‘dingetje’ doet, maar geen motivatie meer voelt
  • Leidinggeven vs jezelf zijn
  • Balans werk/gezin/sport/familie en vrienden

Wat ik je als coach bied is een veilige omgeving waarin jij kunt ontdekken, ondernemen, falen en groeien. Daarbij ben jij in de lead en loop ik naast je, waarbij we samenwerken aan jouw doel(en). 

Plan een kennismaking.Wat is (Life) coaching WEL
Persoonlijke groei
Inzicht, perspectieven en ander handelen
Co-creëren
Coach vraagt veel
Gericht op nu (en gewenste toekomst)
Herkennen, erkennen en inzetten van eigen kracht

Werken aan specifieke doelen en overwinnen van obstakelsWat is (Life) coaching NIET
Therapie of counseling
Fixen van problemen
Zender-ontvanger gericht
Coach praat veel
Gericht op verleden
Advies wat je wel/niet moet doen of veranderen
Klagen of chit chat

Ervaringen met 1-op-1 coaching Maaike

profile-pic
Romana B.

Romana - Deed coachingstraject

Met de hulp van Maaike ben ik anders naar mezelf gaan kijken, eigenlijk ben ik nu pas naar mezelf gaan kijken. Door alle gesprekken die ik gehad heb, krijg een steeds beter beeld van mezelf, en mezelf in relatie tot anderen.

Het zijn veranderingen en inzichten voor het leven die ik nooit had willen missen! Maaike is een topper en ik ben zeer dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd. Ik heb een heel ander leven en ik ben nog maar 4 maanden verder…

profile-pic
Martin J.

Eindelijk in actie

Maaike heeft mij met haar authentieke manier van "zijn" en haar manier van vragen stellen in beweging gezet. Ze geeft je het gevoel van rust en veiligheid, alles mag er zijn. In deze omgeving brengt ze je naar de kern en ontstonden er andere perspectieven. Met de inzichten die ik kreeg kwam ik eindelijk in actie en heeft ze me op een bijzondere manier ondersteund. Maaike: Je straalt uit I CARE!

profile-pic
Nathalie V.

Andere keuzes maken

Het meest bijgebleven uit de coaching is stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken.

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties. Therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?”

Lees meer ervaringen


Hoe verloopt een coachingstraject

STAP 1 
Kennismaken

Niet iedere coach ‘past’ bij je. Persoonlijk geloof ik dat een goede klik noodzakelijk is voor een succesvolle coaching. Ook kan ik me voorstellen dat je, voordat je van start gaat, zeker wilt weten of coaching aansluit op wat je zoekt

Een kennismaking kan online, op mijn kantoor of wandelend in het bos te Rijen en is altijd vrijblijvend.


STAP 2 
Mastergoal opstellen

Jouw coachingstraject start met het opstellen van een mastergoal: jouw einddoel en plan.

Door dit gewenste resultaat vast op papier te creëren, maak je het duidelijker voor jezelf wat je wil, wat je uitdagingen zijn en wat jij gaat ondernemen. Ook toetsen we zo gedurende het coachingstraject of we op de goede weg zijn.


STAP 3,4,5 
1-op-1 coaching

Een traject bestaat uit 6-8 gesprekken verspreid over 3-6 maanden. Tussendoor is er waar nodig contact via mail of telefoon.

Waarom deze periode? Veel van je leerproces vindt plaats buiten de coachings a.k.a. in life! Verder in het proces neemt vaak de periode tussen gesprekken toe. Dit komt doordat je steeds bewuster bent en daarnaar handelt.


STAP 6
Resultaten vieren

Gedurende het hele coachingstraject staan we bewust stil bij leermomenten.

Iedere stap die je maakt is er eentje op trots om te zijn of geeft nuttige informatie waar we verder mee kunnen.

Aan het eind van het coachingstraject is het tijd om jouw buitengewone resultaten te vieren!


Locatie 1-op-1 coaching: Rijen

Onze coachingsgesprekken vinden plaats in de bosrijke omgeving van Rijen (NB). Hoewel ik beschik over een knus kantoor nemen steeds meer coachees de uitnodiging aan om het bos in te gaan. Ze ondervinden daarmee vrijwel direct dat beweging in je lijf ook meer beweging in je hoofd geeft: je praat makkelijker over dingen die anders lastig voelen. Én de natuur geeft direct een gevoel van meer ontspanning en ruimte.

+0
Coachingsuren
Mensen gecoacht
+0

Plan vandaag nog een gratis kennismaking


1-op-1 coaching kan spannend voelen en een goede klik met een coach is belangrijk. Daarom bied ik je de de mogelijkheid om eerst kennis te maken en al je vragen te stellen voordat we besluiten te gaan samenwerken. Het enige dat jij hoeft te doen, is mij een berichtje sturen 🙂


” In order to kick ass, you must first lift up your foot”

– Jen Sincero-