1-op-1 coaching: Creëer versnelling door vertraging

Ergens ben – of was – je best avontuurlijk ingesteld. Gek op reizen, natuur en het leren van nieuwe dingen.
Je wil vooruit, bent nieuwsgierig en voelt je voor veel verantwoordelijk,

plus je houdt ervan om lekker bezig te zijn.

Op zich heb je niks te klagen, alleen…toch knaagt er iets.

Je bent met van alles bezig
Voelt je nog al eens onzeker

In je hoofd staan wel 25 tabbladen open.
Zo veel vragen, zo veel ideeën, zo veel te doen.

Na een drukke dag ervaar je weinig voldoening. 
En je lijkt maar niet toe te komen aan wat je eigenlijk wil.

Klinkt dit je bekend in de oren…?

Ga op jouw persoonlijke ontdekkingsreis

Met 1-op-1 coaching gaan we samen op jouw persoonlijke ontdekkingsreis. Hierbij bepaal jij waar je heen wil. Als certified ICF ACC coach haal ik je even uit de hectiek van alle dag en werk ik intensief met je samen. In een veilige omgeving staan we stil bij – en gaan we aan de slag met –  jouw doel. Je krijgt inzicht in wat écht belangrijk is voor jou. Samen werken we aan bewustwording en gaan we actiegericht te werk. Onderweg leer je meer over wat jou drijft, ondersteunt én in de weg staat.

Met als eindbestemming (weer) rust en minder belemmeringen te ervaren, uit je hoofd en in beweging te komen en je doel te halen.Wat is coaching? 

Tegenwoordig zijn er heel veel coaches. Op allerlei vlakken.
Met én zonder opleiding of certificering. Coaching kan in verschillende vormen.

Hoe weet je welke vorm van coaching bij je past?

In deze video leg ik het verschil uit tussen de 2 belangrijkste coachvormen én benoem ik andere vormen van begeleiding die soms met coaching worden verward.
Hoe kan ik je ondersteunen?

Mijn manier van 1-op-1 coaching is iets anders dan advies, counseling of therapie. Ik ga niks voor je ‘oplossen’ of je vertellen wat jij ‘moet’ doen. Mijn vertrekpunt is dat, als het over jouw leven gaat, er maar één expert is. Dat ben jij! Alleen soms lukt het gewoon even niet alleen. En zit je voor je gevoel vast in bekende patronen.

In mijn coaching ben ik respectvol, nieuwsgierig en waar nodig heel direct. In onze gesprekken maken we gebruik van jouw 4 typen van intelligentie:

 • IQ: brein
 • EQ: emoties
 • SQ: sociaal/spiritueel
 • FQ: lichaam.

Ze geven ons namelijk allemaal informatie die jou dichterbij je doel brengt.

Coachees werken graag met mij samen door mijn combinatie van daadkracht, rust, creativiteit en authenticiteit.


Wat levert 1-op-1 coaching je nog meer op?

 • Helderheid: Wie ben je en waar sta je. Wat vindt jij daadwerkelijk belangrijk in je leven, wat zijn je verlangens en wat je drijft om wel/niet actie te ondernemen.
 • Meer zelfkennis en inzicht: Weten wat je valkuilen, kwaliteiten, (beperkende) overtuigingen en triggers zijn. Zodat je stappen durft te (blijven) zetten, ook al is het spannend.
 • Stap-voor-stap ervaren hoe je zelf in staat bent te realiseren wat je meer wil in leven en in beweging te komen richting meer rust, vrijheid, voldoening en plezier.
 • Meer en beter vertrouwen op je intuïtie. Je weet waar je voor staat, durft hier keuzes in te maken met respect voor jezelf en richting een ander.
 • Waar nodig leer je wat jouw grenzen zijn, hoe je ze voor jezelf kunt stellen en waar je ´nee´ kan zeggen tegen onnodige ballast, zodat je weer ruimte ervaart.
 • Energie, focus en een sterk, veerkrachtig vertrouwen in jezelf om jouw leven te leiden zoals jij dat wil.
 • Lef, durven kiezen en actie ondernemen.
 • Gerichte aandacht voor jou eigen behoeftes, zodat je er beter kan zijn voor anderen.

Ervaringen met 1-op-1 coaching Maaike


profile-pic
Martin J.

Eindelijk in actie

Maaike heeft mij met haar authentieke manier van "zijn" en haar manier van vragen stellen in beweging gezet. Ze geeft je het gevoel van rust en veiligheid, alles mag er zijn. In deze omgeving brengt ze je naar de kern en ontstonden er andere perspectieven. Met de inzichten die ik kreeg kwam ik eindelijk in actie en heeft ze me op een bijzondere manier ondersteund. Maaike: Je straalt uit I CARE!

profile-pic
Romana B.

Romana - Deed coachingstraject

Met de hulp van Maaike ben ik anders naar mezelf gaan kijken, eigenlijk ben ik nu pas naar mezelf gaan kijken. Door alle gesprekken die ik gehad heb, krijg een steeds beter beeld van mezelf, en mezelf in relatie tot anderen.

Het zijn veranderingen en inzichten voor het leven die ik nooit had willen missen! Maaike is een topper en ik ben zeer dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd. Ik heb een heel ander leven en ik ben nog maar 4 maanden verder…

profile-pic
Mirjam O.

Mirjam - Deed coachingstraject in combi met voedingsbegeleiding

Ik ben bewuster geworden van mezelf en de mensen om me heen. Het begin van een hele mooie weg, waarin ik leer van mijn fouten, dingen wil doen waar ik me goed bij voel. Maar ook de dingen laten bij wie ze horen. Waar ik 'moeten' omzet in 'willen'. Een weg met heel veel liefde voor mezelf en het stukje zelfvertrouwen dat met stapjes vooruit gaat.

profile-pic
Nathalie V.

Andere keuzes maken

Het meest bijgebleven uit de coaching is stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken.

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties. Therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?”

profile-pic
Kim v.d. B.

Rust en daadkracht

De coaching bij Maaike heb ik als erg prettig ervaren. Ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen zonder dat er een oordeel geveld werd. De coaching heeft me inzichten en handvatten gegeven om mee verder te kunnen. Fijn om meer rust en daadkracht te ervaren.

profile-pic
Bianca K.

Ik voel me sterk en weet wat te doen!

Wat waren de, veelal zonnige, wandelingen inspirerend. Aan het begin een storm van gedachten door mijn hoofd en ik wist niet hoe daar rust en ruimte in te krijgen. Maaike hielp me deze boven water te krijgen en me te laten inzien hoe om te gaan met dat 'stemmetje' in mijn hoofd. Hoe te accepteren en dingen te omarmen en hoe met een andere blik te kijken naar 'problemen'. Maaike je bent een topper en een heerlijk persoon om een goed gesprek mee te hebben. Ik ga het missen, maar voel me sterk en weet wat te doen.


Hoe verloopt een coachingstraject

Kennismaken

Niet iedere coach ‘past’ bij je. Persoonlijk geloof ik dat een goede klik noodzakelijk is voor een succesvolle coaching. Ook kan ik me voorstellen dat je, voordat je van start gaat, zeker wilt weten of coaching aansluit op wat je zoek.

Deze kennismaking vindt plaats met een boswandeling, online of op mijn kantoor in Rijen.


Reisplan- en doel opstellen

Jouw coachingstraject start met het opstellen van jouw einddoel en plan.

Door dit gewenste resultaat vast op papier te creëren, maak je het duidelijker voor jezelf wat je wil, wat je uitdagingen zijn en wat jij gaat ondernemen. Ook toetsen we zo gedurende het coachingstraject of we op de goede weg zijn.


1-op-1 coaching

Een traject bestaat uit 6-8 gesprekken verspreid over 3-6 maanden. Tussendoor is er waar nodig contact via mail of telefoon.

Waarom deze periode? Veel van je leerproces vindt plaats buiten de coachings a.k.a. in life! Verder in het proces neemt vaak de periode tussen gesprekken toe. Dit komt doordat je steeds bewuster bent en daarnaar handelt.


Resultaten vieren

Gedurende het hele coachingstraject staan we bewust stil bij leermomenten.

Iedere stap die je maakt is er eentje op trots om te zijn of geeft nuttige informatie waar we verder mee kunnen.

Aan het eind van het coachingstraject is het tijd om jouw buitengewone resultaten te vieren!Wandelcoaching, op kantoor in Rijen of digitaal

Onze coachingsgesprekken vinden plaats in de bosrijke omgeving van Rijen (NB). Hoewel ik beschik over een knus kantoor nemen steeds meer coachees de uitnodiging aan om het bos in te gaan. Ze ondervinden daarmee vrijwel direct dat beweging in je lijf ook meer beweging in je hoofd geeft: je praat makkelijker over dingen die anders lastig voelen. Én de natuur geeft direct een gevoel van meer ontspanning en ruimte. Is je reisafstand groot, dan verdelen we de coaching tussen off- en online.


+0
Coachingsuren
Mensen gecoacht
+0


Plan vandaag nog een gratis kennismaking


1-op-1 coaching kan spannend voelen en een goede klik met een coach is belangrijk. Daarom bied ik je de de mogelijkheid om eerst kennis te maken en al je vragen te stellen voordat we besluiten te gaan samenwerken. Het enige dat jij hoeft te doen, is mij een berichtje sturen 🙂


” In order to kick ass, you must first lift up your foot”

– Jen Sincero-