Hey, ik ben Maaike!

Transformationeel coach en trainer

Mijn naam is Maaike, transformationeel coach & trainer met een voorliefde voor natuur en beweging. Ken je me wat beter of werkte je al met me samen dan omschrijf je me waarschijnlijk als rustig en tegelijkertijd stoer, daadkrachtig en scherp, oprecht en creatief.

Na ruim 10 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in marketing en communicatie startte ik in 2012 mijn eerste onderneming.  Twee jaar later volgde een 2de onderneming, LoveFitFood, op het gebied van leefstijl, voeding en sport. Hier kwam ik voor het eerst in aanraking met coaching. En dat was als een jas die ik aan deed. Inmiddels ben ik ICF gecertificeerd transformationeel coach, organiseer ik outdoor retraites, geef ik bedrijfstrainingen, coach ik teams, leid ik andere coaches op en ben ik gediplomeerd Strength  & Conditioning trainer.

Verder ben ik gek op Danny, Poes Puck, zware en lichtere metalen ( tillen, luisteren en maken (EP 2021)), reizen, adventure races, boeken lezen, schilderen, hiken, survivalruns, fikkies stoken, koken en… jurkjes!

Rust in je kop. Actie in je kont. Vrijheid in je leven.

Dat is wat ik iedereen gun.

Ik ondersteun mensen die voelen dat ze anders willen, maar het niet doen, in beweging te komen. Dat doe ik door je bewust even stil te laten staan, in je hoofd en lijf, om te zien en ervaren waar je jezelf gevangen houdt en waar je krachten liggen om je vervolgens uit te dagen en te supporten in het creëren van wat je daadwerkelijk wil.

“Als je in beweging komt, dan ontstaat er energie, groei en plezier”

Waarvoor kun je bij mij terecht?

1-op -1 Coaching

Transformationele coaching gericht op gedragsverandering vanuit jezelf. Ik ben opgeleid door Intention, 1 van de 5 coachopleider in Nederland die ACTP gecertificeerd is.  In mijn coachings werk ik volgens de ICF Code of Ethics en de Core Competenties. Op dit moment ben ik ACC gecertifeerd (+150 opleidingsuur, +100 coachingsuren, mondeling, schriftelijk en ethisch examen) en dit jaar verwacht ik mijn PCC-certificering (+500 uur, mentorcoaching) te behalen.

Outdoor coachingsevents en retraites

Midden in de natuur, zonder telefoon, maar volop in verbinding. Regelmatig trek ik met kleine groepen erop uit om te reflecteren, leren en het avontuur met jezelf en elkaar aan te gaan.

 

Bedrijfstrainingen en Teamcoaching

Voor bedrijfstrainingen en teamcoaching werk ik samen met Aangenaam. Interesse in een webinar of seminar op het gebied van vertragen, coachend leiderschap of veerkracht? Neem dan contact met me op.

Coachopleidingen en coachende vaardigheden

Als trainer ben ik werkzaam bij Intention, Centrum voor Leiderschap en Coaching waar ik anderen opleid in coachende vaardigheden of tot gediplomeerd en gecertificeerd coach.

Personal training

Wil je ook of vooral letterlijk (meer) in beweging komen? Ik ben gediplomeerd Strength & Conditioning trainer met een voorliefde voor klimmen en klauteren.

Ervaringen met Maaike

profile-pic
Bianca K.

Ik voel me sterk en weet wat te doen!

“Steeds heb ik ervaringen van bewustwording en verandering, in positieve zin. Het maakt me blij, sterk en ik groei naar wie ik wil zijn. Het voelt zo onwijs goed. Ik ben erachter wat ik wil gaan doen en inschrijven voor die opleiding in november. In mijn vrije tijd ben ik meer bezig geweest met wat ik wil. Eindelijk heb ik energie om dingen af te ronden en dat geeft op zijn beurt ook fijne energie. Wat voelt dit goed.

Wat waren de, veelal zonnige, wandelingen inspirerend. Aan het begin een storm van gedachten door mijn hoofd en ik wist niet hoe daar rust en ruimte in te krijgen. Aan het einde, als ik dan weer in mijn auto zat op weg naar huis had ik antwoorden waar ik mee verder kon. Ik moest zelf aan de slag, de antwoorden kwamen ook vanuit mezelf, maar ik had geen idee dat dat zo was. Maaike hielp me deze boven water te krijgen en me te laten inzien hoe om te gaan met dat 'stemmetje' in mijn hoofd. Hoe te accepteren en dingen te omarmen en hoe met een andere blik te kijken naar 'problemen'. Maaike je bent een topper en een heerlijk persoon om een goed gesprek mee te hebben. Ik ga het missen, maar voel me sterk en weet wat te doen.”

profile-pic
Martin J.

Eindelijk in actie

Maaike heeft mij met haar authentieke manier van "zijn" en haar manier van vragen stellen in beweging gezet. Ze geeft je het gevoel van rust en veiligheid, alles mag er zijn. In deze omgeving brengt ze je naar de kern en ontstonden er andere perspectieven. Met de inzichten die ik kreeg kwam ik eindelijk in actie en heeft ze me op een bijzondere manier ondersteund. Maaike: Je straalt uit I CARE!

profile-pic
Romana B.

Romana - Deed coachingstraject

Met de hulp van Maaike ben ik anders naar mezelf gaan kijken, eigenlijk ben ik nu pas naar mezelf gaan kijken. Door alle gesprekken die ik gehad heb, krijg een steeds beter beeld van mezelf, en mezelf in relatie tot anderen.

Het zijn veranderingen en inzichten voor het leven die ik nooit had willen missen! Maaike is een topper en ik ben zeer dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd. Ik heb een heel ander leven en ik ben nog maar 4 maanden verder…

profile-pic
Mirjam O.

Mirjam - Deed coachingstraject in combi met voedingsbegeleiding

Ik ben bewuster geworden van mezelf en de mensen om me heen. Het begin van een hele mooie weg, waarin ik leer van mijn fouten, dingen wil doen waar ik me goed bij voel. Maar ook de dingen laten bij wie ze horen. Waar ik 'moeten' omzet in 'willen'. Een weg met heel veel liefde voor mezelf en het stukje zelfvertrouwen dat met stapjes vooruit gaat.

profile-pic
Nathalie V.

Andere keuzes maken

Het meest bijgebleven uit de coaching is stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken.

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties. Therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?”

profile-pic
Kim v.d. B.

Rust en daadkracht

De coaching bij Maaike heb ik als erg prettig ervaren. Ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen zonder dat er een oordeel geveld werd. De coaching heeft me inzichten en handvatten gegeven om mee verder te kunnen. Fijn om meer rust en daadkracht te ervaren.

profile-pic
Monique v D.

Monique - Deed een coachingstraject incl. personal training

Het klikte heel erg goed met Maaike. En we bleken ook nog dezelfde muzieksmaak te hebben. Dus dat voorspelde veel goeds. Na een uitgebreide intake en het vaststellen van mijn coachingsdoel zijn we aan de slag gegaan.

Het was een periode van vallen en opstaan. Als er een belangrijk inzicht is wat de coaching me heeft gebracht is het dat ik het allemaal veel meer tijd moet geven. Ik was nooit zo goed in 'nee' zeggen maar heb door de coaching geleerd om veel beter mijn grenzen te bewaken en naar mezelf te luisteren. Iets wat me bijvoorbeeld in werksituaties maar ook privé steeds meer helpt.

Ik ben door het hele coachingstraject super gemotiveerd geraakt om vol te houden, ook al duurt het bij mij i.v.m. Ziekte van Lyme wat langer om lichamelijk resultaten te boeken. Ik overweeg op dit moment serieus om ook in de toekomst bij Maaike te blijven trainen.

Op een dag besloot ik om mijn angsten onder ogen te zien
Om voor mezelf te kiezen
Ik had geen zin me mijn hele leven afgestompt te voelen


Hoe ik mezelf jarenlang gevangen hield.

Aan de buitenkant lijk je echt je shit voor elkaar te hebben…Maar van binnen voelt het anders

Dit was precies het punt waar ik ruim 9 jaar geleden stond. Een goede baan in de marketing, dito auto, huis, jarenlange relatie, vaak op vakantie, sportief. Iedereen om me heen had het idee dat ik al mijn schaapjes ruim voor mijn 30ste op het droge had en vet gelukkig was.

Maar ik was vooral HEEL ERG MOE

Alleen had ik toen nog geen idee waar écht van.

Je lat ligt hoog

Hoe vaak heb jij dit iemand tegen je horen zeggen? En wat was jouw reactie? Onzin? Geen idee? Of “klopt”, om vervolgens weer verder te gaan?

Regelmatig kreeg ik hem naar mijn hoofd geslingerd. Toen had ik echt géén idee waar ze het over hadden. Iets in mij zei dat het nog lang niet lukte zoals ik het wilde, mijn hoofd was een grote denkbrei en ik voelde me vaak zelfs lui, dus wat nou ‘hoge lat’.

Keihard de verkeerde kant op werken

Mijn hele leven was ik al gewend te knokken en op m’n tanden te bijten. Als jong meisje werd ik seksueel misbruikt, was ik een enigszins outsider op school en in mijn tienerjaren droeg ik deels de zorg van ons gezin en logeerde ik bij anderen toen mijn moeder kampte met zware depressies en de wil om te leven.

Ik bouwde voor mezelf de overtuiging dat ik sterk moest zijn en dat er weinig hulp en veiligheid is. Als iets niet veel moeite kostte, was het vast niet goed, ik was verward door alles wat ik voelde, wilde alles om me heen begrijpen, controle houden en de pijn bij anderen wegnemen.

In mijn leven probeerde ik alle ballen hoog te houden. Loste ik problemen op. Voelde ik me voor steeds meer dingen verantwoordelijk. Uitspreken wat je voelde of er überhaupt bij stilstaan had ik nooit geleerd. Door harder te werken, door meer mijn best te doen voor iedereen zou het vast beter worden.

In de loop der jaren werd ik een ster in het balanceren op ‘randje burn-out’. Totdat mijn relatie van 12 jaar ‘not so fairytale like’ eindigde. Kort daarop verloor ik mijn baan, door de break-up mijn huis en in de tijd die volgde liep ik telkens tegen dezelfde muren op…

Ik was niet meer moe, ik was UITGEPUT.

Waar zeg je ‘ja’ tegen?

Terwijl ik lag te janken op bed besloot ik: Ik ben er klaar mee. Klaar om mezelf tegen te werken. Klaar om teleurgesteld te zijn. Klaar om me onzeker te voelen. Klaar om me te verstoppen. Klaar om als shit behandeld te worden. Dit is niet wie ik ben en waarvoor ik hier ben.

Die dag zette ik mijn eerste stap om het leven te leiden dat ik wilde. Om JA te zeggen tegen mezelf. Een ontdekkingsreis die ik tot op de dag vandaag voorzet.

Ik weet niet hoe jouw leven er op dit moment uit ziet, maar het feit dat je nu nog aan het lezen bent, vertelt me dat je iets in mijn verhaal herkent:

Het vast zitten en ‘moe’ zijn

Perfectionisme

  Jezelf over verantwoordelijk voelen (zelfs voor de gevoelens van een ander)

Het wegcijferen en onzeker zijn

Uitstelgedrag

Overpresteren

Maar ook de wens om het anders te doen

Daar ondersteun ik je graag in. Want ik weet hoe eng en onwaarschijnlijk het kan voelen.

En, hoewel het even heel confronterend kan zijn wat je ziet als het licht aangaat of je een volgend stapje gaat zetten: Vertrouw me, het is de moeite waard!