Hey, ik ben Maaike!

Lifecoach, trainer én ontdekkingsreiziger

Coach by Heart, Strength  & Conditioning trainer, ondernemer en een ontdekkingsreiziger. Gek op Danny, Poes Puck, zware metalen ( tillen, luisteren en maken), reizen, extreme events, boeken lezen, schilderen, hiken, survivalruns, fikkies stoken, koken en… jurkjes.

Bovenal ben ik een creator en motivator die mensen letterlijk en figuurlijk in beweging wil brengen. Als je in beweging komt, dan ontstaat er energie, groei en plezier.

En toch, heeft iedereen (ja, óók jij en ik) daarbij zijn barrières en uitdagingen. De vraag is: HERKEN je ze, WAT doe je ermee en WAAROM.

Aan de buitenkant lijk je echt je shit voor elkaar te hebben…
Maar van binnen voelt het anders

Dit was precies het punt waar ik ruim 7 jaar geleden stond. Een goede baan in de marketing, dito auto, huis, jarenlange relatie, 4+ keer per jaar op vakantie, sportief. Iedereen om me heen had het idee dat ik al mijn schaapjes ruim voor mijn 30ste op het droge had en vet gelukkig was.

Maar ik was vooral HEEL ERG MOE

Alleen had ik toen nog geen idee waar écht van.

Je lat ligt hoog

Hoe vaak heb jij dit iemand tegen je horen zeggen? En wat was jouw reactie? Onzin? Geen idee? Of “klopt”, om vervolgens weer verder te gaan?

Regelmatig kreeg ik hem naar mijn hoofd geslingerd. Toen had ik echt géén idee waar ze het over hadden. Iets in mij zei dat het nog lang niet lukte zoals ik het wilde, mijn hoofd was een grote denkbrei en ik voelde me vaak zelfs lui, dus wat nou ‘hoge lat’.

Keihard de verkeerde kant op werken

Mijn hele leven was ik al gewend te knokken en op m’n tanden te bijten. Als jong meisje werd ik seksueel misbruikt, was ik een enigszins outsider op school en in mijn tienerjaren droeg ik deels de zorg van ons gezin en logeerde ik bij anderen toen mijn moeder kampte met zware depressies en zelfmoordpogingen.

Ik bouwde voor mezelf de overtuiging dat ik sterk moest zijn en dat er weinig hulp en veiligheid is. Als iets niet veel moeite kostte, was het vast niet goed, ik was verward door alles wat ik voelde, wilde alles om me heen begrijpen, controle houden en de pijn bij anderen wegnemen.

In mijn leven probeerde ik alle ballen hoog te houden. Loste ik problemen op. Voelde ik me voor steeds meer dingen verantwoordelijk. Uitspreken wat je voelde of er überhaupt bij stilstaan had ik nooit geleerd. Door harder te werken, door meer mijn best te doen voor iedereen zou het vast beter worden.

In de loop der jaren werd ik een ster in het balanceren op ‘randje burn-out’. Totdat mijn relatie van 12 jaar ‘not so fairytale like’ eindigde. Kort daarop verloor ik mijn baan, door de break-up mijn huis en in de tijd die volgde liep ik telkens tegen dezelfde muren op…

Ik was niet meer moe, ik was UITGEPUT.

Op een dag besloot ik om mijn angsten onder ogen te zien
Om voor mezelf te kiezen
Ik had geen zin me mijn hele leven afgestompt te voelen


Waar zeg je ‘ja’ tegen?

Terwijl ik lag te janken op bed besloot ik: Ik ben er klaar mee. Klaar om mezelf tegen te werken. Klaar om teleurgesteld te zijn. Klaar om me onzeker te voelen. Klaar om me te verstoppen. Klaar om als shit behandeld te worden. Dit is niet wie ik ben en waarvoor ik hier ben.

Die dag zette ik mijn eerste stap om het leven te leiden dat ik wilde. Om JA te zeggen tegen mezelf. Een ontdekkingsreis die ik tot op de dag vandaag voorzet.

Ik weet niet hoe jouw leven er op dit moment uit ziet, maar het feit dat je nu nog aan het lezen bent, vertelt me dat je iets in mijn verhaal herkent:

Het vast zitten en ‘moe’ zijn

Het perfectionisme

  Het verantwoordelijk voelen (zelfs voor de gevoelens van een ander)

Het wegcijferen en onzeker zijn

Het uitstellen

Het afgestompte

Maar ook de wens om het anders te doen

Daar help ik je graag bij. Want ik weet hoe eng en onwaarschijnlijk het kan voelen.

En, hoewel het even heel confronterend kan zijn wat je ziet als het licht aangaat of je een volgend stapje gaat zetten: Vertrouw me, het is de moeite waard!