Wat zijn de ervaringen met mijn coaching en/of trainingen? Wie kan het je beter vertellen dan de personen die gecoacht zijn! Lees hun testimonials om een indruk te krijgen. Twijfel je nog? Plan dan een vrijblijvende kennismaking om over jouw vraag te sparren en te bepalen of het klikt en of ik je kan helpen.

profile-pic

Ik voel me sterk en weet wat te doen!

Wat waren de, veelal zonnige, wandelingen inspirerend. Aan het begin een storm van gedachten door mijn hoofd en ik wist niet hoe daar rust en ruimte in te krijgen. Maaike hielp me deze boven water te krijgen en me te laten inzien hoe om te gaan met dat 'stemmetje' in mijn hoofd. Hoe te accepteren en dingen te omarmen en hoe met een andere blik te kijken naar 'problemen'. Maaike je bent een topper en een heerlijk persoon om een goed gesprek mee te hebben. Ik ga het missen, maar voel me sterk en weet wat te doen.

Bianca K.
profile-pic

Met kleine stapjes kwam ik veel verder

Eind september was ik zo klaar met het snaaiwerk qua eten, was veel met anderen bezig en cijferde mezelf letterlijk weg. Ik zat niet lekker in mijn vel, had verschillende dingen geprobeerd, qua eten waar ik niet ziek van werd. Ik hield bijna geen voeding meer over en ik wilde ook nog een paar keer per week sporten, leuke dingen met mijn gezin en familie/vrienden doen. Hoe doe je dat allemaal?

Na wat mail verkeer met Maaike te hebben gehad, stelde ze 1-op-1 coaching voor. Jeetje wat vond ik dit spannend!

Maaike heeft me laten inzien om met steeds kleine stapjes naar die ene grote stap te gaan waar ik al gelijk naar toe wilde gaan, en dus af en toe eens flink onderuit gaan om daar weer van te leren.

Tijdens de gesprekken heb ik met Maaike, gelachen gehuild en zoveel goede raad gekregen van haar.

Nu aan het einde van de coaching gesprekken ben ik voor mezelf een nieuwe weg ingeslagen.

Ik ben bewuster geworden van mezelf, de mensen om me heen, maar ook kan ik weer heerlijk sporten met de juiste voeding die ik voor het sporten en na het sporten tot me kan nemen en dat voelt zo goed.

Nu sta ik aan een het begin van een hele mooie weg, waarin ik leer van mijn fouten, dingen wil doen waar ik me goed bij voel. Maar ook de dingen laten bij wie ze horen.

Waar ik 'moeten' omzet in 'willen'. Een weg met heel veel liefde voor mezelf en het stukje zelfvertrouwen die met stapjes vooruit gaat.

Dit is mijn ervaring die ik met jou heb mogen beleven Maaike.

Ik ben tot op de dag van vandaag nog steeds super trots dat ik dit coachingstraject met jou ben aangegaan....

Super super bedankt Maaike.

Mirjam O.

profile-pic

Monique rockt weer in haar leven

Gisteren mijn coachingstraject bij Maaike afgerond. Ik ben hier mee gestart met het doel na een lange periode van stress en ziekte weer fit te worden én de nodige kilo's kwijt te raken. Het boek Fitfood made easy had ik al en 2 stoere meiden met een goed verhaal spraken me wel aan. Dus de keuze was snel gemaakt. Het klikte heel erg goed met Maaike. En we bleken ook nog dezelfde muzieksmaak te hebben (wij zijn van de zware metalen). Dus dat voorspelde veel goeds. Na een uitgebreide intake en het vaststellen van mijn coachingsdoel zijn we aan de slag gegaan. En dat was best hard werken.

Met knikkende knieën naar Breda

Een week na het eerste coachingsgesprek had ik mijn eerste personal training. Voordat ik die ochtend van huis ging had ik nog even op de site van Breda Strength & Conditioning gekeken. Nou dat had ik beter niet kunnen doen! Ik raakte totaal in paniek van al die stoere crossfitters op de foto's. Daar pas ik toch niet tussen? Ik moest echt een drempel over. Eigenaresse Sanne stelde me snel gerust: “Je bent nu een van ons en bij Maaike ben je in goede handen”. Er viel een last van me af.

Weegschaalverbod

Het was ook een periode van vallen en opstaan. Ik was heel erg gefixeerd op het afvallen en fit worden. En juist daarin maakte ik niet de stappen waarop ik zo gehoopt had. Dat lag niet aan de voeding en de trainingen maar aan de vele lichamelijke klachten die ik door de ziekte van Lyme heb, zoals gewrichts- en spierpijn en slecht functionerende darmen. En ik moet bekennen dat ik ook wel een tikkeltje ongeduldig ben. Als er een belangrijk inzicht is wat de coaching me heeft gebracht is het dat ik het allemaal veel meer tijd moet geven. Maaike heeft me op een gegeven moment ook voorgesteld om me niet meer te wegen. Dit heeft me erg geholpen. Ik ben nu lang niet meer zo met mijn gewicht bezig als eerst en dat geeft rust. Ook op andere vlakken heb ik door de coaching verrassende resultaten bereikt. Ik was nooit zo goed in 'nee' zeggen maar heb door de coaching geleerd om veel beter mijn grenzen te bewaken en naar mezelf te luisteren. Iets wat me bijvoorbeeld in werksituaties maar ook privé steeds meer helpt. En ik heb kennis gemaakt met mijn innerlijke saboteur en de nodige trucjes geleerd om die griezel voortaan veel eerder de mond te snoeren.

Heavy metal yoga

Ik ben door het hele coachingstraject super gemotiveerd geraakt om vol te houden, ook al duurt het bij mij wat langer om lichamelijk resultaten te boeken. Ik overweeg op dit moment serieus om ook in de toekomst bij Maaike te blijven trainen. Als stok achter de deur om te voorkomen dat alles weer versloft en ik straks weer terug bij af ben. En natuurlijk heb ik de trainingsschema's en video's voor thuis. Daarnaast heb ik thuis geprobeerd yoga te doen. Maar door de dvd met dames in roze pakjes haakte ik, tot grote hilariteit van Maaike, af. Gisteren zei ze: “En heavy metal yoga, kan je daar iets mee?” Ik heb keihard staan lachen. “Als dat bestond wil ik er nog wel eens over denken”. En wat blijkt... het bestaat echt! Dus wie weet. Op de muziek van Pandora's Key dan wel 🙂

Monique v. D.

profile-pic

Romana kreeg veranderingen en inzichten voor het leven

4 maanden geleden was ik een beetje verdwaald. Ik wist niet meer wat ik wilde, voelde me gevangen in mijn eigen leven en had geen idee welke kant ik nu op moest. Ik kende Maaike al vanwege een stuk coaching tijdens een sportwedstrijd en wist dus dat ik goed zat toen ze haar hulp aan mij aanbood. Onzeker, in mezelf gekeerd, niet wetende wat te doen schreef ik heel voorzichtig op dat ik heel erg blij zou zijn als ik aan het einde van het traject richting kon geven aan mijn leven. Ik zou willen weten wat ik nu echt zou willen.

Door de enorme rugzak met bagage die ik mee draag zag ik alles door een negatieve bril. Ik zag het ook als een zware rugzak met keien die ik het liefst ergens achter zou laten. Inmiddels zijn deze keien veranderd in edelstenen en goudstaven en die laat ik natuurlijk nergens achter 😉 Door de hulp van Maaike ben ik anders naar mezelf gaan kijken, eigenlijk ben ik nu pas naar mezelf gaan kijken. Door alle gesprekken die ik gehad heb krijg een steeds beter beeld van mezelf, en mezelf in relatie tot anderen. Ik wilde nooit opvallen, ik stond altijd achteraan in de rij dan kon niemand me zien en was ik vooral niemand tot last. Op straat hoopte ik ook dat niemand me zag dat scheelde namelijk weer een aantal meningen en verhalen. Ik liep ook altijd erg snel alsof ik de bus nog moest halen. Nu loop ik over straat omdat ik daar loop en doe ik daar wat ik daar doe. Meningen van andere zijn niet meer belangrijk, deze meningen veranderen namelijk niets aan wie ik ben en wil zijn. Het zijn de meningen van andere, that’s it. Ik kijk de mensen aan, maak contact en soms een praatje omdat ik dat leuk vind en ik oprecht wil weten hoe het met ze gaat.

Op mijn werk was ik een dood vogeltje. Ik had een rol die totaal niet bij me paste binnen een bedrijf wat deels bestond uit mijn eigen businessplan, waar ik ooit met volle passie en in samenwerking met, aan begonnen was. Hoe was ik in godsnaam in deze rol en deze situatie terecht gekomen? Dingen gebeuren zoals ze gebeuren maar ik ben me nu meer bewust van hoe dingen gebeuren, wat ik wil en waar mijn grenzen liggen.

Sinds kort kan ik ze ook steeds beter bewust aangeven en mijn plaats opeisen in contact en relatie tot andere. Alle inzichten hebben er toe geleid dat ik afstand heb gedaan van mijn businessplan, weg ben bij het bedrijf, en een nieuwe bedrijf aan het opstarten ben. Ik heb deze ruimte voor mezelf gecreëerd door dat ik tijdens de sessies een goed beeld kreeg van wat ik nu echt wilde. Ik kreeg minder ruis in mijn hoofd waardoor ik beter kon kijken maar ook kan zien. Ik ben rustiger en ervaar veel minder stress.

Ook ben ik me bewust geworden van het feit dat mijn relaties met andere iets zeggen over de relatie die ik heb met mezelf. Na 4 maanden voel ik me veel sterker en kan ik relaties aangaan vanuit kracht maar ook relaties bewust beëindigen omdat ze niet goed zijn voor mij. Daar waar ik voorheen altijd complimenten van andere wegwuifde of mezelf naar beneden haalde, omdat ik dacht dat ik het niet waard was, kan ik ze nu ontvangen en dank je wel zeggen. Laatst kreeg ik een compliment over mijn jasje wat ik aanhad. ‘Lekker jackkie heb je aan Romana.’ Werd er gezegd. Normaal zou ik vertellen dat ik het jasje al 3 jaar heb, dat ik hem van mijn moeder heb gekregen, dat hij al kapot gaat of iets dergelijks om het compliment te ontkrachten. Nu keek ik hem aan, haalde mijn wenkbrauwen op, zei dank je wel, gaf hem knipoog en liep weg.

Iemand vertelde me: ‘Nou dat is ook een talent om altijd met een gekke bek op de foto te staan.’ Normaal had ik gezegd dat ik niet van foto’s houd, dat ik niet blijf plakken, dat ik er nooit goed op sta blablabla. Nu zei ik: ‘Dat klopt daar ben ik goed in.’ Wat een ervaring om dan de reacties van mensen te zien. Ik merk dat ze anders om mij reageren, of misschien ik wel op hen.

Het zijn veranderingen en inzichten voor het leven die ik nooit had willen missen! Maaike is een topper en ik ben haar wederom zeer dankbaar voor alles wat ik van haar heb geleerd. Ik heb een heel ander leven en ik ben nog maar 4 maanden verder……

Romana B. Ondernemer
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Eindelijk in actie

Maaike heeft mij met haar authentieke manier van "zijn" en haar manier van vragen stellen in beweging gezet. Ze geeft je het gevoel van rust en veiligheid, alles mag er zijn. In deze omgeving brengt ze je naar de kern en ontstonden er andere perspectieven. Met de inzichten die ik kreeg kwam ik eindelijk in actie en heeft ze me op een bijzondere manier ondersteund. Maaike: Je straalt uit I CARE!

Martin J.

Rust en daadkracht

De coaching bij Maaike heb ik als erg prettig ervaren. Ik had het gevoel dat ik alles kon vertellen zonder dat er een oordeel geveld werd. De coaching heeft me inzichten en handvatten gegeven om mee verder te kunnen. Fijn om meer rust en daadkracht te ervaren.

Kim v.d. B.

Andere keuzes maken

Het meest bijgebleven uit de coaching is stilstaan bij mezelf. Een moment nemen om te zien wat ik voel bij bepaalde situaties en van daaruit mijn keuzes maken.

Ik denk dat iedereen wel eens vastloopt, op professioneel gebied of gewoon in thuissituaties. Therapie is coaching zeker niet, je moet flink aan de slag, maar hoe fijn is het om duidelijk voor ogen te hebben welke weg je wilt bewandelen?”

Nathalie V.

Ik voel me sterk en weet wat te doen!

Wat waren de, veelal zonnige, wandelingen inspirerend. Aan het begin een storm van gedachten door mijn hoofd en ik wist niet hoe daar rust en ruimte in te krijgen. Maaike hielp me deze boven water te krijgen en me te laten inzien hoe om te gaan met dat 'stemmetje' in mijn hoofd. Hoe te accepteren en dingen te omarmen en hoe met een andere blik te kijken naar 'problemen'. Maaike je bent een topper en een heerlijk persoon om een goed gesprek mee te hebben. Ik ga het missen, maar voel me sterk en weet wat te doen.

Bianca K.